Välkommen till kundservice

Här kan du få hjälp kring allt som rör din prenumeration. I vanliga frågor och svar har vi samlat information som kan vara till hjälp. De allra flesta ärenden kan du göra via vår självbetjäning, bland annat adressändring. Du kan även kontakta oss med din fråga så hjälper vi dig. Under Prenumeration och inställningar hittar du mer information om din prenumeration.

Logga in

Faktura

Digitala tjänster

Prenumeration

Integritet

Logga in

• Hur loggar jag in på mitt Schibsted-konto?

Du loggar in med din e-postadress och ditt lösenord. Klicka på knappen högst upp till höger där det står "Logga in" eller klicka här. Genom att logga in kan du använda SvD:s digitala tjänster, om du har en aktiv prenumeration. Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt på inloggningssidan.

SvD använder Schibsteds inloggningsplattform. Läs mer om Schibsted-kontot här.

• Jag har ett Schibsted-konto, men jag får inte full tillgång till SvD.se och eSvD, hur gör jag?

Detta kan bero på att du inte har en aktiv prenumeration kopplat till ditt Schibsted-konto, att tilläggstjänsten inte ingår i ditt prenumerationspaket eller så har din prenumeration gått ut. Du kan antingen teckna en ny prenumeration där SvD digital ingår eller förnya din prenumeration. Kan du inte ditt lösenord till ditt Schibsted-konto? Klicka här så kan du beställa ett nytt. Om du inte kan din e-postadress vi har registrerad för ditt konto kan du kontakta SvD kundservice på 08-618 02 20

• Kan fler använda samma inlogg?

Din inloggning är personlig och det är inte tillåtet att sprida inloggningsuppgifter vidare. Om du prenumererar på SvD digital och har tillgång till familjedelning eller om du får papperstidningen 3 dagar i veckan eller mer, kan du bjuda in upp till fem familjemedlemmar att ta del av din digitala prenumeration. Du bjuder in dina familjemedlemmar under Prenumeration och inställningar, de får då ett eget användarkonto med egna inloggningsuppgifter. Familjedelning är endast tillgänglig för privatpersoner, delning är aldrig tillåtet för företag. SvD förbehåller sig rätten att stänga av konton som missbrukas.

Faktura

Digitala tjänster

Prenumeration

Integritet

• Vad är GDPR?

GDPR (General Data Protection Regulation) är EU:s nya dataskyddsförordning. GDPR trädde i kraft 25 maj 2018 och ersätter Personuppgiftslagen, PUL, i Sverige. Med GDPR vill EU återföra kontroll och ägarskap över personuppgifter till användarna. I praktiken innebär det att du som användare eller kund får mer insyn och större kontroll över vilka uppgifter som samlas in, vem de delas med och vad de används till.

Datainspektionens sida kan du läsa mer om den nya Dataskyddsförordningen.

• Hur påverkar GDPR mig som prenumerant på SvD?

Du som prenumererar på SvD (papperstidning eller digitalt) behöver inte göra något särskilt med anledning av GDPR. Vi ändrar inte vårt sätt att kontakta dig och våra användarvillkor förändras inte.

När du är inloggad på SvD.se kan du se vilken typ av data som sparats kring din användning av sajten. Den informationen hittar du på kontosidan för ditt Schibsted-konto, som du når via sidan svd.se/installningar (klicka på Mina datainställningar).

• Vilka uppgifter sparar ni om mig och vad använder ni dem till?

När du är kund hos oss sparar vi uppgifter som behövs för att vi ska kunna leverera din prenumeration, och uppgifter som kan göra din upplevelse av SvD bättre.

Det rör sig bland annat om:
    - uppgifter som du själv aktivt lämnar till oss, t ex namn, postadress, epostadress, telefonnummer mm, som vi behöver för att leverera din tidning till dig.
    - information om hur och var kunder använder våra tjänster, det kan t ex vara vilken enhet som används för att läsa tidningen digitalt (mobiltelefon, dator, surfplatta), vilken webbläsarversion som används, hur man surfar och ungefärlig geografisk plats. Sådana uppgifter kan användas för att göra den digitala läsningen bättre och mer anpassad efter användarnas behov.

Vi sparar också personuppgifter för andra ändamål, t ex
    - för att kunna säkerställa kundsäkerhet, förhindra bedrägerier och identitetskapningar
    - för att kunna marknadsföra SvDs tjänster

I vår personuppgiftspolicy kan du läsa mer om detta.

• Delas min data med andra inom Schibsted?

Nej, vi delar inte dina uppgifter till andra Schibstedbolag om du inte uttryckligen godkänt det.

Svenska Dagbladet är en del av Schibstedkoncernen, och använder Schibsteds gemensamma inloggningsplattform. Det betyder inte att andra Schibstedbolag kommer åt dina uppgifter. Är du kund hos SvD så är det vi på Svenska Dagbladet som hanterar din persondata.

• Jag har ingen digital inloggning - hur kan jag se vilka uppgifter ni har om mig?

Om du prenumererar på tidningen SvD men inte har något Schibsted-konto för att ta del av de digitala tjänsterna finns det bara en begränsad mängd data sparad om dig. Då sparar vi endast de uppgifter vi behöver för att leverera din tidning. Vill du ta del av de uppgifterna - kontakta Kundservice på tel 08-618 02 20.

Om du prenumererar på något av våra nyhetsbrev, t ex SvD Accent, SvD Perfect Guide eller Marknadsveckan, så finns endast din e-postadress sparad. Du kan när som helst avregistrera dig från våra nyhetsbrev på sidan svd.se/nyhetsbrev eller genom att klicka på "Avprenumerera" i sidfoten.

• Vad gäller när personuppgifter hanteras för journalistiska ändamål?

På Svenska Dagbladet behandlar vi även personuppgifter för journalistiska ändamål. För dessa sammanhang gäller tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen, som har företräde framför GDPR och den nya dataskyddslagen. Det innebär att grundlagsskyddade medier som SvD kan använda personuppgifter på samma sätt som tidigare för journalistiska ändamål.

• Jag är kund hos SvD Junior, hur hanteras min data?

Prenumerationer på SvD Junior hanteras av företaget Titeldata. Kontakta kundtjänst för SvD Junior på tel 08–13 50 70 eller gå till SvD Juniors sida hos Titeldata och logga in med ditt kundnummer.

Kontakta kundservice

Telefon: 08-618 02 20
Öppet: Mån-fre kl. 7-17 (lör-sön stängt)

Anmäl utebliven tidning via SMS

Skicka "utebliven pnr" till 71550.

Byt ut "pnr" mot ditt personnummer.

Anmälan gäller för dagen du skickar ditt SMS.

SvD Junior

Vardagar 08.30-16.00

Junior-kundservice

Besöks- och Postadress

Svenska Dagbladet

Västra Järnvägsgatan 21

105 17 Stockholm

Märk kuvertet "SvD Kundservice"

Privatannonser

Mån-fre mellan 08.30-16.30

(lunchstängt 11.30-12.30)

eller besök privatannonser