Om SvD Börsforum

Här finner du de vanligaste frågorna och svaren för SvD Börsforum. Har du ytterligare frågor kan du kontakta oss på borsforum@svd.se

Vad är SvD Börsforum?

SvD Börsforum är en webbplats för diskussion kring allt som rör aktier, börsen, fonder, räntor, sparande med mera. Diskussionerna kan röra det personliga planet såväl som ekonomi- och näringslivsfrågor ur ett riks- eller globalt perspektiv. Till sin form är det ett klassiskt nätforum som bygger på användarnas egna inlägg och kommentarer.

Hur kommer jag till SvD Börsforum?

Gå till SvD Börsforum. Sidan fungerar lika bra i din skrivbordsdator eller laptop som i läsplattor och smarta mobiltelefoner.

Vem kan delta i SvD Börsforum?

Alla kan läsa och ta del av andras inlägg och kommentarer. För att kunna skriva och kommentera behöver du ett användarkonto. Se mer nedan.

Hur gör jag för att skaffa ett användarkonto?

Är du redan prenumerant på någon av våra produkter har du redan ett giltigt SvD-konto. Du kan också kostnadsfritt skapa ett konto här. Vill du inte använda ett SvD-konto kan du logga in med ett Facebook-konto. Under betatestet går det endast att logga in med SvD-konto.

Måste jag använda mitt riktiga namn och bild?

Vi rekommenderar att du skriver under med ditt fullständiga namn och använder en porträttlik bild för att få högre förtroende för det du skriver, men det är inget krav.

Vem är ansvarig för det som skrivs i SvD Börsforum?

Enligt lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor (SFS 1998:112) är du själv ansvarig för det du skriver i forumet. Du kan också läsa mer i våra användarvillkor.

Hur gör jag om jag hittar anstötligt eller olämpligt innehåll?

Intill varje inlägg och kommentar finns en Anmäl-länk. Klicka på den så uppmärksammas våra moderatorer på innehållet. Du kan på samma sätt anmäla bilder eller text som bryter mot upphovsrätten.

Vad innebär SvD-utvald skribent?

SvD Börsforum är till för alla intresserade. För att fördjupa diskussionerna kommer SvD också att bjuda in skribenter inom utvalda ämnen eller kompetenser. Dessa skriver alltid under sitt riktiga namn och med sin porträttbild. Sådana skribenter markeras med en bock i profilbilden. Är du intresserad kan du anmäla dig genom att skicka ett mejl till  borsforum@svd.se

Hur gör jag om jag har synpunkter på SvD Börsforum eller vill komma i kontakt med er som arbetar med det?

Skicka ett mejl till  borsforum@svd.se