Läs eSvD hela påskhelgen

Den 3:e och 6:e april trycks ingen papperstidning men eSvD kommer ut som vanligt. eSvD är hela papperstidningen, sida för sida, digitalt. Läs eSvD på din läsplatta, mobil eller på din dator. Med eSvD kan du söka i SvD:s arkiv, enkelt spara artiklar och mycket mer som du kan läsa om nedan.

Ingår i dessa paket

Går att ladda ned på

App Store   Google Play

Kom igång med eSvD

Kom igång med eSvD

För att ta del av eSvD i din mobil eller läsplatta så måste du först ladda ner eSvD-appen. Sök på eSvD i AppStore eller Google Play När appen är installerad klickar du på den och sedan “Logga in”. Där fyller du i de uppgifter som du använder för inloggning på SvD:s tjänster, som består av din mejladress och ditt lösenord. Vill du läsa eSvD i datorn klickar du här.

Läs och hitta rätt tidningssida

Läs och hitta rätt tidningssida

I eSvD hittar du en meny överst i appen. Där kan du växla mellan de två sätten att läsa en artikel, som en tidningssida eller som en läsvänlig textsida. Du kan också se alla sidor som miniatyrer för att snabbt hitta rätt sida eller del av tidningen.

Tänd Läs-ikonerna och tryck rätt

Tänd Läs-ikonerna och tryck rätt

De flesta artiklar i eSvD har ett speciellt anpassat läsläge så att du lättare kan läsa artiklarna i din läsplatta eller mobil. I menyn överst till vänster kan du tända och släcka de blå ikonerna som visar vilka artiklar som du kan trycka på för att läsa i läsläget.

Spara artiklar i din läslista

Spara artiklar i din läslista

Om du hittar en intressant artikel men inte har möjlighet att läsa klart den, kan du enkelt spara din artikel och fortsätta din läsning när du får mer tid. Tryck på stjärnan i menyn uppe till höger i appen för att spara artiklar i din läslista. Artikeln hittar du sedan under knappen Läslista på startsidan. Vill du ta bort en artikel ur läslistan klickar du på stjärnan igen.

Ändra textstorlek och dela artiklar

Ändra textstorlek och dela artiklar

Om du vill kan du även ändra textstorleken i artikeln så det blir mer bekvämt för dig att läsa texten, då trycker du på knappen överst i högra hörnet i appen där det står "Större text". Du kan även dela artiklar med dina vänner genom att klicka på knappen bredvid.

Tillgång till SvD:s arkiv

Tillgång till SvD:s arkiv

I eSvD hittar du allt SvD-material sedan 2001. För att söka i arkivet i eSvD på din dator så behöver du logga in med ditt SvD-konto genom att klicka på den blå knappen högst upp i det högra hörnet på skärmen. Efter att du har loggat in klickar du på fliken eSvD. När du är inne i eSvD på din datorn så kan du söka i arkivet genom att klicka i rutan "Sök även i arkivet". I din läsplatta eller mobil klickar du på knappen Arkivet, uppe till höger i appen.

Bildspel och webb-TV

Bildspel och webb-TV

Många artiklar i eSvD har även ett medföljande bildspel. Till skillnad från papperstidningen kan du i eSvD ta del av många fler bilder som kompletterar och utvecklar texten eller den aktuella nyhetshändelsen. Helt enkelt mer av SvD:s prisade bildjournalistik. I eSvD har du även möjlighet att ta del av SvD:s journalistik live genom vår webb-TV.