Laddar…

Enkel tillgång till SvD i klassrummet

Med SvD Skola kan du som är lärare registrera ett gratis konto på SvD.se, och sedan dela ut tillgång till dina elever. Svenska Dagbladet vill med detta underlätta för skolorna att använda kvalitetsnyheter i undervisningen.

Kom igång

Så gör du – tre enkla steg

Omvärldskunskap – Läsning – Källkritik

  1. Registrera dig för ett gratis konto – och logga in på SvD.se
  2. Gå in på: SvD.se/skola/larare och skapa en aktiveringsskod.
  3. Hänvisa eleverna till SvD.se/skola/elev där de aktiverar koden du skapat. Aktiverad kod ger tillgång till SvD under 50 dagar.

Med en aktiverad kod kan dina elever komma åt alla artiklar på SvD.se. Varje morgon publiceras SvD Morgonrapporten, en kortfattad sammanfattning med de viktigaste nyheterna, överst på SvD.se. Historiska tidningar från 1884 och framåt, kan du läsa i vårt arkiv.

Skapa aktiveringskod

Vanliga frågor och svar

Hur fungerar SvD Skola?

Lärare eller annan skolpersonal kan registrera sig genom formuläret här. En digital prenumeration på Svenska Dagbladet (giltig i sex månader) skapas på SvD.se, och ger läraren tillgång till en särskild sida där accesskoder kan skapas och spridas för användning i undervisningen. Detaljerade instruktioner skickas i separat mejl efter registrering.

Kan jag använda SvD Skola via Skolon?

Ja, om er skola använder Skolon, sök upp verktyget SvD Skola och lägg till för alla användare. Det är gratis och du slipper använda koder för att få tillgång.

Vilka kan använda SvD Skola?

SvD Skola är en tjänst främst för lärare och elever i grundskola och gymnasium. Annan skolpersonal som har behov av nyhetstexter i sin undervisning kan också ges tillgång. För lärare och elever i mellanstadiet erbjuder vi också SvD Junior Skola. För övriga som vill ta del av Svenska Dagbladet hänvisar vi till ordinarie prenumerationer - se SvD.se/prenumerera.

Vad kostar det att använda SvD Skola?

Att ta del av nyheter via SvD Skola är utan kostnad för anslutna lärare och elever. Tjänsten bekostas genom samarbeten med olika sponsorer. Framöver kommer SvD Skola byggas ut med fler tjänster, som kan kräva betalning. Du som ansluten lärare kommer inte debiteras för något du i förväg inte godkänt.

Hur länge och under vilka tider kan jag komma åt nyheterna gratis på SvD.se?

För ansluten skolpersonal gäller tillgången dygnet runt, en termin i taget. För elever som aktiverar engångskod, skapad av läraren, ges access under 50 dagar. Själva engångskoden måste aktiveras inom 90 minuter efter den skapats, annars blir den ogiltig.

Varför kan jag inte läsa artikeln, utan uppmanas skaffa en prenumeration, trots att jag går på en skola som har tillgång till SvD:s skoltjänst?

Säkerställ att du aktiverar en giltig kod från din lärare. Gratis tillgång gäller via engångskod som din lärare skapar och du aktiverar på särskild sida. Därefter kan du läsa alla artiklar fritt på SvD.se.

Hur kontaktar jag SvD Skola om jag har frågor eller synpunkter?

Skicka ett mejl till skola@svd.se. Vi svarar så snabbt vi kan under normala kontorstider.

Välkommen med frågor och återkoppling

Kontakta SvD Skola
Vi vill gärna ha era synpunkter och förslag med förbättringar
Kontakta oss

E-post: skola@svd.se

Vi vill gärna ha era synpunkter och förslag med förbättringar

Välkommen med frågor och återkoppling

Kontakta SvD Skola
Kontakta oss